Wednesday, 28 December 2011

SEGMEN | Kisah Aku Yang Paling Tragis






Arini buat blog then tengok kat shoutbox aku..tup tup ade meseg dari Single M | Double nie..
dia ajak mimie join segmen dia ni..So,mimie pergi terjah blog dia mcm menarik..So apa lagi kan mimie pon join jelah..
Kita sama-sama meriahkan segmen dia ni..Jom klik banner tu cepat2..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okey la, aku nak citer sikit kisah paling tragis la yang pernahaku lalui seumur hidup aku selama 21 tahun ni kan, peristiwa ni terjadi mase aku umur 19 tahun law tak silap time tu aku di semester 2, seingat aku time tu aku baru balik dari kedai makan dengan kawan2 aku sekitar jam 10 malam..aku time tu nak balik asrama (law jalan kaki dalam 20 minit dari kedai makan ke asrama)..Selalunya time2 cam tu ade lagi orang kat situ,tapi time tu boley tak de orang pulak time tu...
Kisah nya aku ngan kawan2 aku bertiga balik jalan kaki,tiba-tiba terdapat dua buah motosikal kat depan,sebuah motor duk jaga line clear or x,yang lagi sebuah datang dari arah bertentangan nak meragut kami...Tapi malang nya,antara kami bertiga aku lah yang menjadi sasaran mereka..kawan aku yang 2 orang tadi dah lari ke depan dulu mintak tolong tapi time tengah xde orang.. :'(
Pada time tulah tiba-tiba muncul sorang peragut 2 yang turun dari motor dan terus datang ke arah aku dengan membawa kayu yang agak keras gak (law kene pukul guna kayu boley pengsan tu)...
Time tu memang aku tengah takut giler,peragut tu nak rampas volet aku tapi aku elak (ceh cam kuat je kan aku ni ahakz)...last2,bila aku sedar yang peragut tu mula mengancam aku dengan kayu tu,aku terus terfikir 'dari aku diapa-apakan baik aku bagi je volet aku nih'..dan peragut tu terus merampas volet aku tuh dan terus melarikan diri..Dalam beberapa minit kemudian,muncul sebuah kereta di tempat kejadian,dia benti sebab lihat kami nangis dekat tepi jalan tu..Rupa-rupanya,ada 2 orang staf dari kolej kami yang kebetulan lalu kat situ dan berperasaan pelik bila nampak sebuah motor yang jalan mengikut arah yang bertentangan dari biasa..Staf tu la yang bawak kami ke balai polis untuk membuat report..
Selesai aku buat report,aku dihantar oleh staf balik ke asrama dekat pukul 12 time tuh..Sampai bilik aku terus tep0n mak aku dan cerita kan tentang kejadian tadi...
Dalam masa yang sama aku bersyukur sebab aku tidak di apa-apakan oleh peragut tuh..
Aku rasa sangat takut dan sangat bencikan pada PERAGUT!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

that's all cerita tragis yang pernah aku lalui :'(

No comments:

Post a comment

Da bace??comment la sekali..tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...